FORNETTO - savustinuuni & pihauuni & pizzauuni pihalle

 

Australialainen Garth-living on valmistanut korkealaatuisia pihauuneja jo yli 40 vuotta. Valitsimme heidän mallistostaan parhaan- Forneton. Fornetto on ulkokäyttöön tehty puu-uuni, joka sisältää myös ainutlaatuisen mahdollisuuden savustaa.

 

 

Uunia voidaan käyttää normaalina pihauunina, jolloin siinä voi valmistaa broilerit, uunikalat, paistit ja padat. Upein ominaisuus on uunin pohjalla oleva keraamista kiveä oleva pohjalevy, jolla voit paistaa maukkaat kiviuunipitsat – mikä herkullinen vaihtoehto ainaiselle grillaamiselle! Tässä monikäyttölaite, jonka koko perhe valitsee. Sillä tällä saa savulihan ja kalan lisäksi aitoa puulämmitteisen kivipohjauunin pitsaa ja tuoretta valkosipulileipää. Ja se vielä näyttää hyvältä!

 

 

Ja sitten savustusominaisuuteen -savunhallintajärjestelmästä käännetään kahvasta, uuni “savustus” asentoon, ja laitetaan lisäksi erillinen savulasturasia uuninluukuun kiinni. Tulipesän puolelta pääsee osa savuista kiertämään kypsennysuunin puolelle, ja saat tuoreet savukalat ynnä pehmeät ribsit ja pulled porkit tehtyä. Savustuksen aikana käytetään lehtipuuhalkoja, mieluiten leppää, koivua tai omenapuun oksia, uunikäytössä voi halutessaan polttaa muitakin puita.

 

 

Tämä uuni on jatkuvakäyttöinen, eli kypsennyksen ja savustuksen aikana voi samaan aikaan polttaa tulipesässä puita.

 

 

Fornetto- uunissa on laatua ja näyttävyyttä – luukut ovat valurautaa, kaksinkertainen kivipohja, uunin seinäpinnat ruostumatonta terästä. Erillinen tulipesä. Fornetto tarjoaa turvallisen ja helpon tavan valmistaa aitoa puu-uunipitsaa, hämmästyttävän maukkaita paisteja, tuoretta leipää, pullaa ja jälkiruokia. Voit valmistaa nämä kaikki ulkoilmassa, omalla pihallasi, niin ettei kesäkuumallakaan keittiö kuumene. Parhaat savustuksen aromit saa myös pitsoihin, kun paiston ajaksi säätää savukierron uunin kautta – pitsatkin maistuvat kevyesti savustettuna, tai ainakin aidon puutulen sävähdyksellä maustettuna.

 

Fornetto tarjoaa parhaan mahdollisen tavan nauttia ulkoilmasta perheen ja ystävien kanssa. Fornetto on käyttövalmis 40 minuutin esikuumennuksen jälkeen, eikä ulkoilmakokkaaminen voisi olla helpompaa kuin se Fornetolla on. Fornetto saa varmasti ystäväsi ihmettelemään uutta tapaa nauttia kesästä. Toki Fornettoa voi käyttää talvellakin, jolloin se on mainio laite savustaa vaikka joulukalat tai paistaa joulukinkun.

 

 

 

SAVUSTAMINEN

 

Uuni käännetään vilauksessa savustimeksi. Vedetään yhdestä vivusta savuventtiili niin, että savu kiertää uunin kautta, sekä laitetaan piipunpeltiä pienemmälle (smoke-asentoon). Savun määrää voi myös säätää savustamisen aikana. Lisäksi erilliseen tulipesän puolelle sisään tulevaan savupurukoteloon voi laittaa lisämausteeksi savupuruja antamaan lisäsavua, ja makua. Purulaatikossa voi käyttää myös puulastuja miedosta voimakkaaseen. Näitä löydät Savustintukun valikoimista.

 

 

POLTTOAINE:

 

Uuni toimii tavallisella polttopuulla. Savustuksen aikana on hyvä käyttää leppähalkoa, jos sitä on saatavilla, tai muuta lehtipuuta. Uuni toimii myös hiilellä ja grillibriketeillä. Paperia ja pahvia voi käyttää halkojen sytytykseen. Havupuuta voi polttaa silloin kun uunin savukierto on säädetty suoraan piippuun, savun kiertäessä uunin kautta kannattaa maun vuoksi käyttää lehtipuuta tai lehtipuuhiiliä.

 

 

 

Mitä kaikkia mahdollisuuksia ulkoilmakokkaamiseen

sinä tällä uunilla keksisit?

Lisää videoita löytyy täältä

FORNETTO

 

Korkeus (sisältää chimney) 1917 mm

Leveys 650 mm

Syvyys 560 mm

Chimney / Flue 505 mm

Chimney / Flue (diameter) 152 mm

 

Uunin mitat

 

Korkeus 297 mm

Leveys  474 mm

Syvyys 400 mm

 

Uunin pesän vetoisuus

 

61.2 litraa

 

Paino

Nettopaino 96.7 kg

Gross Weight 112 kg

VERKKOKAUPPAAN >>

Moukarinkuja 6, 04300 TUUSULA

Puhelin 09 8761205

sähköposti: asiakaspalvelu@savustintukku.fi

Suomen Savustintukku  -  parhaat laitteet ulkoilmakokkaamiseen

Toimitukset koko maahan nopeasti